Home Hírek Szintetikus hamburger

Szintetikus hamburger

by Admin
0 hozzászólás

Tény az, hogy a McDonalds Happy Meal hamburger és sült-krumpli nem bomlik le. Akkor sem, ha a szabad levegőn hagyjuk őket fél évig. Ezt a történetet már felvetette a CNN, a Washington Post és még sok más hir csatorna.

Emlékeznek a Len Foley Burger videóra a youtube-on?  Len Foley már 2007-ben feltöltötte videóját ami végül is óriási nézettségre tett szert, 2000000 körüli látogatóval. (http://www.youtube.com/watch?v=mYyDXH1amic). Ez a videó bemutatja hogy egy srác hamburgere amit 1989-ben vásárolt a McDonaldsban mind a mai napig nem bomlott le!

Mostanra a pincéjében már van egy egész hamburger múzeum.

Nézze meg a videót a fenti linken. Egy Big Mac hamburger múzeumot fog látni, mint emlitettem az évek során egyik sem bomlott le közülük.

Ez különösen érdekes, mert az újabb “Happy Meal Project”, amely nyomon követi egy hamburger életét hat hónapig, elég sok kritikát kapott. Néhány kritika szerint a hamburgerek le fognak bomlani, ha adunk nekik elég időt. Ők nyilván nem ismerik a mumifikált burger múzeumot 1989-ből. Ezek a burgerek úgy tűnik, soha nem bomlanak!

Miért nem bomlanak le a McDonalds-os hamburgerek?

És ha már itt tartunk, miért nem bomlik le semmilyen gyorséttermi hamburger és krumpli? Csipőből jöhet a válasz, azért mert olyan sok tartósitószer és vegyi anyag van benne, hogy még a penész sem eszi meg azt. Bár ez is része a válasznak, nem ez az egész történet.

Az igazság az, hogy sok feldolgozott élelmiszer nem bomlik le és nem eszi meg sem a penész, sem bármilyen rovar vagy rágcsáló. Próbáljon egy kis csipet margarint kint hagyni az udvarban, és látni fogja ha valamilyen állat egyáltalán megkóstolná azt. Megtudja majd, hogy a margarin halhatatlannak tűnik!

Burgonyaszirmok évtizedekig tarthatnak. A fagyasztott pizza feltűnően ellenálló. És ismeri azokat a feldolgozott húsokat és kolbászokat amelyeket karácsonykor értékesítenek szerte a boltokban? Azokat is évekig lehet eltartani és sosem nem fognak megrohadni.

A húsok esetében, ennek elsődleges oka magas nátrium-tartalmuk. A só nagy tartósítószer, mint ahogy az ókori emberek már több ezer éve rájöttek erre. McDonalds-os hús pogácsa dugig tele van nátriummal – olyannyira, hogy azok már “tartósított” húsnak minősülnek, nem is számítva az egyéb vegyi anyagokat a húsban.

Számomra nem sok rejtély maradt a nem lebomló húsban. Az igazi kérdés a fejemben az az, hogy miért nem eszi meg a penész a zsemlét? Ez az igazán ijesztő része a dolognak, hiszen az egészséges kenyéren napokon belül elkezdődik a penészesedés folyamata. Mi lehet a McDonalds-os hamburger zsemlében, amely a mikroszkopikus élet számára sem biztosit táptalajt több mint két évtizedig?

Mint kiderült, ha Ön nem kémikusként végzett az egyetemen, akkor valószínűleg nem is tudja elolvasni az összetevők listáját. Itt van az, amit a McDonalds saját honlapján mutat a saját zsemléjükről:

[box type=”note”]Dúsított liszt (fehérített búzaliszt, maláta liszt, niacin, csökkentett mennyiségü vas, tiamin mononitrát, riboflavin, folsav, enzimek), víz, fruktóz- glükóz kukorica szirup, cukor, élesztő, szójabab olaj és / vagy részlegesen hidrogénezett szójabab olaj, tartalmaz 2 %-ot vagy kevesebbet a következők közül: só, kalcium-szulfát, kalcium-karbonát, búzasikér, ammónium-szulfát, ammónium-klorid, tészta kondicionálók (nátrium-sztearoil laktilát, datem, aszkorbinsav, azodikarbonamid, mono-és digliceridek, etoxilált monogliceridek, monokalcium foszfát, enzimek , guar gumi, kalcium-peroxid, szójaliszt), kalcium és nátrium-propionát (tartósítószer), szója lecitin.[/box]

Jó mi? Különösen szeretem emlegetni a benne lévő szirupot (ki akar cukorbetegséget?) és a részben hidrogénezett szójaolajat (szeretne bárki szívbeteg lenni?) A hosszú vegyi anyagok jegyzékét nézve, pl az ammónium-szulfátot vagy a nátrium proprionatot, igazán megjön az étvágya az embernek nem? Fincsi ugye?

Az igazán sokkoló része a történetnek az az, hogy megítélésem szerint azért nem eszi meg egyetlen állat sem a McDonalds hamburger zsemléjét (kivéve az ember) mert az egyszerüen nem élelmiszer!

Egyik normális állat sem érzékeli a McDonalds hamburger zsemléjét élelmiszernek, és mint kiderül, nem lesz a baktériumok vagy gombák tápláléka sem. Az ő érzékszerveiket sem lehet becsapni. Ez az oka annak, hogy ezek a bionikus burger zsemlék egyszerűen nem bomlanak le sohasem.

Mely elvezet az én végsõ kérdésemhez. Hogy van az, hogy csak egy faj van a Föld nevü bolygón, ami ill. aki, a McDonalds-os hamburgert is ételnek gondolja. Ez a faj szenved égbeszökő mértékü cukorbetegségtől, ráktól, szívbetegségtől, elhízástól és demenciától. Ez a faj azt állítja, hogy ő a legintelligensebb faj a bolygón, és mégis a saját gyermekeit és saját magát mérgező vegyi anyagokkal táplálja. Olyanokkal, amelyeket a gombák sem esznek meg (a gombák tehén trágyán nőnek, csak hamburgeren nem).

Ez az igazi történet itt. A McDonalds-os hamburger nem bomlik el, tény. Na de hogy lehet az, hogy az emberek ennyire elvesztették érzékszerveiket? Azonban gyanitom, hogy a CNN illetve bármely más hircsatorna a közeljövőben megint nem fog ezzel foglalkozni.

Szólj hozzá

Bemutatkozás

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Látogatottság

2012 – 2022 @ All Right Reserved. Designed and Developed by Platinum Design