Home Hírek Böngésző háború – csak nézed, ahogy megnyílik az oldal

Böngésző háború – csak nézed, ahogy megnyílik az oldal

by Admin
0 hozzászólás

Az internet ma már hétköznapi dolognak számít, emberek milliói töltik az idejük nagy részét a hálózaton, ami minden igényt kielégít, ugyanis azt mondják, hogy ami még nincs fent a neten, az még nem is létezik.

A neten töltött idő, hasznos vagy hasznosnak vélt tartalmak felkutatásával, azok tanulmányozásával telik, de van még egy időtényező, amit sokan nem tudnak, vagy nem vesznek róla tudomást.
Ez az idő az, ami ahhoz kell hogy egy oldal megjelenjen, és használható állapotban, működjön, ami sok esetben igen sok idő is lehet, – weboldalaktól és azok tartalmától nagymértékben függ.
Minden böngésző rendszeres idő közönként felújításon esik át, ami szükséges, hogy a háttérben futó, – a felhasználó által láthatatlan – műveletek naprakész állapotban legyenek, mert a fejlődés ezen a téren igen gyors. Régebben, egy böngésző évente, vagy akár több évente lett megújítva, így nem kellett különösebb figyelmet fordítani a működésére, ám jelenleg ez a megújulás, sokszor csak néhány hét, vagy néhány hónap. Ez a tendencia kb. 2009-ben indult, és a mai napig tart.

Browsers

Kattints képre a nagyobb mérethez!

A felhasználók által használt böngészők jelenleg néhány évet le vannak maradva, ami önmagában nem probléma  de figyelembe kell venni, hogy a 4 évvel ezelőtti állapot ma már nem biztonságos, de ezt egy frissítéssel kezelni lehet. A másik jelenség, hogy egy néhány éves böngésző, a mai tartalmakat csak lassabban, esetenként sehogy sem tudja megjeleníteni, és sokszor problémák lépnek fel. Ilyenkor a felhasználó azt gondolja, hogy „már megint szar a net”, és arra kényszerül, hogy tétlenül várja, amíg a tartalom megjelenik az ablakban.

Ez a jelenség pontosan mérhető is. A mai tartalmak, és az azt működésben tartó szabványok, hogyan tudnak megjelenni, egy régebbi böngészővel. Ezt a mérést sok szempont szerint állították össze, amiben megtalálható a tartalmak pontos megjelenítésétől kezdődően, a biztonságon át, a háttérben futó alkalmazások pontosságáig minden.

Mindenki letesztelheti a saját maga által használt böngészőt, és az adott eredmény világossá teszi, hogy mi az amiben nem megfelelő a működése, illetve egy frissítéssel milyen előnyök érhetőek el. Minél magasabb a pontszám, annál jobban teljesít a böngésző a weboldalak megjelenítésében.

Jelenleg csak 4 olyan böngésző van, ami 400 pontnál többet kapott a teszten, ez a Chrome 25, Chrome Canary,   a Maxthon 4.0, és az Opera 12.10. Ha neked kevesebb pontszot ért el, akkor itt az ideje a frissítésnek, vagy hogy lecseréld az eddigi böngésződ. A Firefox már közelit a 400 hoz, az IE9 pedig csúnyán le van maradva.

Böngészők

Még egy apróság, amivel a böngésződ gyorsabbá teheted, illetve megőrizheted a sebességet. Az alapbeállításoknál általában 20-30 nap van megadva, amely ideig megőrzi az előzményeket, ennyi idő alatt rengeteg adatot felhalmoz a gyorsítótárban, ami sokszor több GB is lehet, így ha a gyorsítótárban levő adatokhoz sokáig tart a hozzáférés, az szintén lassítja a dolgot. Ha a neted legalább 5GB akkor érdemes ezt a tárolási időt i-3 napra változtatni, illetve ha a rendszeresen látogatott weboldalad kiszolgáló sebessége lassabb, vagy ha a géped nem a legújabb. Ha ennél gyorsabba neted, akkor akár ki is kapcsolhatod a tárolást.

Sok telepített program hoz magával valamilyen eszköztárat, ami a telepítésnél beteszi a böngészőbe. Sokszor észrevétlenül, de van hogy megkérdezi, ilyenkor ezeket tiltsd le, hegy ne legyen telepítve. Ha már van fent olyan kacat, amit nem használsz, és azt sem tudod hogy került oda, azokat jobb ha törlöd, mert sokszor ezek is lassítják a kapcsolatot.

És végül, vannak olyan csecsebecsék, ami jól néz ki, meg tök cuki, meg minden, de ezen felül semmire sem jók, azoktól is szabadulj meg, mert a háttérben láthatatlan dolgokat művelnek, ami nem biztos hogy jó neked.

Nos, ha idáig jutottál az olvasásban, és megértetted, hogy a fent említett dolgok a Te idődet vesztegetik, és beszereztél egy új és gyors böngészőt, akkor meg fogod érteni, hogy mit akartam neked elmondani.

Szeretném ha megosztanád az eredményeidet velem és másokkal is.

Szólj hozzá

Bemutatkozás

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Látogatottság

2012 – 2022 @ All Right Reserved. Designed and Developed by Platinum Design