Home Hírek Veterán elektromos versenyautóé a 100 km/h-s rekord

Veterán elektromos versenyautóé a 100 km/h-s rekord

by Admin
0 hozzászólás

La Jamais Contente

Mai ismereteink alapján talán nehezen hihető, ám volt idő, amikor a leggyorsabb szárazföldi járműveket elektromos motor hajtotta.

Tény, hogy az elektromos erőforrások alacsony fordulatszám mellett nagy nyomatékot képesek biztosítani, amely megfelelő átvitel esetén igen nagy sebességet eredményezhet.

La Jamais Contente

Hogy a felismerés nem napjainkból származik, arra jó példa az 1899-ből való La Jamais Contente. A belga Camille Jenatzy által használt elektromos jármű volt az első versenyautó, amely elérte a 100 km/h-s sebességet. Két, egyenként 50 KW teljesítményű elektromotor hajtotta a töltény formájú járgány Michelin gumikon guruló hátsó kerekeit.

La Jamais Contente

Az akkumulátor mindig kényes pont egy ilyen szerkezetben, ám a 100 darab 2 voltos cellából álló egység ezek szerint elégségesnek bizonyult az akkor még valóban álombelinek tűnő határ eléréséhez.

La Jamais Contente info

A karosszéria gyenge fémlemezekből készült és a vezető deréktől felfelé kilógot a járműből.Ebben az időben azt gondolták, hogy a légzési- és izomrendszert érő megterhelést, mely 60 mph-s (kb 100 km/h) sebességnél fellép, nem lehet túlélni.

La Jamais Contente

A jármű eleje és vége ugyanolyan volt. A vezető középen ült és egy kormányrúd segítségével irányította az autót. Az összes kerék primitív, a hintókéra emlékeztető rugókon ült.

La Jamais Contente

Szólj hozzá

Bemutatkozás

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Látogatottság

2012 – 2022 @ All Right Reserved. Designed and Developed by Platinum Design