csütörtök, szeptember 23, 2021
iWiW Club A magyar közösségi háló
Kezdőlap Szex Szexuális szokások a világon és Magyarországon

Szexuális szokások a világon és Magyarországon

Izlandon minden második ember tart vibrátort otthon, Vietnámban csak minden huszadik; Magyarország valahol a középmezőnyben. Orgazmusban legjobbak az olaszok, de mi sem panaszkodhatunk, nem úgy, mint a szerencsétlen finnek vagy kínaiak, akiknek ez hihetetlenül nem megy. A Durex a világ eddigi legnagyobb szexuális felmérésében 350 ezer embert kérdezett meg.

szexuális szokások

A piacvezető Durex óvszergyártó cég a világ 41 országában 350 ezer embert kérdezett meg szexuális szokásaikról és a szexről vallott nézeteiről. A mintegy 18 oldalas, táblázatokban bővelkedő tanulmányt a cég a honlapján tette közzé. Íme, néhány érdekes adat:

Az első szex

Az emberek átlagosan 17,7 éves korukban kezdik a szexuális életet. A nőknél ez az időpont pár hónappal (17,5) korábbra esik, mint a férfiaknál (17,8).
Tendencia, hogy minél fiatalabb korosztályról van szó, annál korábban kezdik a szexet. A 45 éven felülieknél ez a szám 18,2 volt, a 21-24 év közöttieknél 17,5, a 16-20 éveseknél már csak 16,5. Tíz emberből három 16 éves kora előtt vesztette el a szüzességét.
Legkorábban az Izlandiak kezdik a testi szerelmet (15,7), de csak kevéssel maradnak le az a németek (16.2) és az osztrákok (16.3). Legtovább a vietnámiak várnak, ott 19,8 év az átlagéletkora az első szexnek.
Magyarországon az átlagnál valamivel koraibb a kezdés: 17,3 év.

A szex gyakorisága

Az emberek átlagosan 103-szor szeretkeznek egy évben. Szexuálisan legaktívabb a 35-44 éves korosztály, legkevésbé aktívak a 16-20 évesek.
Szexmennyiség tekintetében vezetnek a Franciák (137/év), utánuk következnek a görögök (133). Magyarország az éves tekintélyes 131 akcióval dobogó harmadik fokán áll, holtversenyben a szerbekkel és a montenegróiakkal.
Míg a legtöbbet jellemzően a mediterrán népek szexelnek, legkevesebbet az ázsiaiak. Közülük is kilógnak a szingapúriak és a hongkongiak az évi 79-cel, nem is beszélve a sereghajtó Japánról, ahol a heti egy alkalmat sem (46) éri el az aktusok száma.

Előjáték

Átlagosan 19,7 percet töltenek a párok előjátékkal. Ahogy idősödnek az emberek, jellemzően annál kevesebb az erre fordított idő. Az országok földrajzi elhelyezkedése ezt a tevékenységet kevésbé befolyásolja, mind a mennyiséget.
Mindenesetre az előjátékra a legtöbb időt a britek és németek fordítják holtversenyben (22,5 perc), őket követik az írek (21,8)
A felmérésben szereplő európai országok körül legkevesebbet a makedónok (17,5) és a szerbek (17,4) vacakolnak, de ők még mindig magasan verik a lista ázsiai sereghajtóit, Vietnámot (15,2), Hongkongot (14,2) és Tájföldet (11,5).
Magyarországon az előjátékra fordított átlagos idő 20,4 perc.

Orgazmus

Hatalmas eltérések vannak a nemzetek között a tekintetben, hogy szex közben milyen gyakorisággal sikerül elérni az orgazmust. Az arány átlagosan 35 százalék, de ez már a nemek között is jelentős eltérést mutat: A férfiak 45 százalékának sikerül minden alkalommal eljutnia a csúcsra, a nőknek csak 17 százalékuk.
Talán a tapasztalat teszi, mindenesetre a 35 év felettieknek többször (48%) jön össze a dolog, mint a 16-20 éves korosztálynak (32 %).
Még ennél is nagyobb a szórás az országos adatokat tekintve. Orgazmusban egyértelműen legjobbak az olaszok az átlagos 61 százalékos eléréssel, őket követik a szerbek (56%) és a makedónok (54%). Negyedikek 52 százalékkal az izraeliek, s a lista előkelő ötödik helyét foglalja el Magyarország – Brazíliával közösen – a nagyon jónak számító 51 százalékkal.
A listát Finnország (24%), India (21%) és Kína (19%) zárja.
Több mint minden tizedik kínai és a finn soha nem élt még át orgazmust (11%), és nem sokkal jobb az arány Indiában és Svédországban (8%).
A megkérdezettek negyede állítja, hogy az elmúlt egy évben színlelt orgazmust, de ahogy sejteni lehet, nagy különbség van a nemek között. A nők 39 százalékához képest a férfiaknál ez az arány csak 17 százalék.
Összességében szexuálisan legkielégítettebbnek a szerbek és a montenegróiak tűnnek. Közülük 82 százalék nem színlelt orgazmust, őket követik 75 százalékkal a magyarok, a horvátok és az olaszok.

Szexuális partnerek száma

Globális átlagban 10,5 szexuális partnere van az embereknek, amely szám viszonylag nagy szélsőségből adódik. A megkérdezett 350 ezer ember több mint negyedének (27%) mindössze egy partnere volt, míg 21 százaléknak tíznél több volt a szexuális kapcsolata. A férfiak átlagban több partnert (12,4) vallottak be, mint a nők (7,2).
A listát némi meglepetésre a kínaiak vezetik 19,3-as átlaggal, amely lényegesen több mint a második helyezett Brazília (15.2) és a harmadik helyezett Japán (12,7).
A sort itt is az ázsiaiak zárják: India: (3,7), Hongkong (3,5), Vietnám (2,5), de figyelemre méltó, hogy a tömegtájékoztatásból bizonyos szabadosnak és liberálisnak vélt európai országok is a lista alsó végén helyezkednek el: Németország (6,3), Hollandia (6,2), Lengyelország (4,7).
Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el 9,5 átlagos partnerszámmal.

Pornófilmek, szemkendők, bilincsek

Az emberek 35 százaléka néz pornófilmet partnerével, 22 százaléka használ szemkendőt vagy kézbilincset az élvezet fokozásához, minden ötödik szex-játékszert.
Mind a partnerrel pornófilmek nézők, mind a kendőt és bilincset használók között több a nő, mind a férfi.
A pornófilm a dél-afrikaiak között a legnépszerűbb (60%), míg a bilincs a dánok között a legkedveltebb (55%). A különböző szexuális játékok használatában az izlandiak a legerősebbek.
A legóvatosabb duhajok az indiaiak. Közülük csak 38 százalék él a fent említett technikák valamelyikével, nem úgy a bolgárok, horvátok és britek, akiknél ez az arány 80 százalék.

Vibrátorok

Az emberek 27 százaléka birtokol vibrátort. Az eszköz valamiért a 25-34 és a 45 év felettiek körében legnépszerűbb: több mint minden harmadik megkérdezettnek van ilyen.
A vibrátorok aránya kimagasló az izlandiak (52%) körében, őket követik a norvégok (50%) és a britek (49%). Legkevésbé Vietnamban népszerű az eszköz, mindössze 5 százaléknak van ilyen, amelyhez képest Magyarországon is sokkal több van arányaiban (22%).
Összességében a legnépszerűbb szexuális vágyfokozó eszköz a pornográfia (35 %), ezt követik az izgalomfokozó óvszerek (27%) és a síkosítók (22%). Jellemzően a 35-44 éves korosztály használja legtöbbet ezen eszközök valamelyikét: közel a fele.
Nem meglepő, hogy a nők körében több a vibrátor-tulajdonos (20%), mint a férfiaknál (14%).

A legszexisebb nő és férfi

A felmérés szerint a világ legszexisebb nője jelen pillanatban Angelina Jolie, akire az emberek 18 százaléka szavazott egy megadott tízes lista alapján. Angelina Jolie tarolt Izraelben (43%), Macedóniában (38) és Horvátországban (38), sőt Magyarországon is ő a nyerő. A második helyen Jennifer Lopez, a harmadikon holtversenyben Britney Spears és Catherine Zeta-Jones végzett.
Ami a férfiakat illeti, közülük Brad Pitt a legnagyobb szívtipró 21 százalékkal, s ezt a magyarok is így gondolják. Őt követi Johnny Depp, George Clooney és David Beckham.RELATED ARTICLES

Triiiple – Ahol a stílus és a fény találkozik

Bécs harmadik kerületében épül a TRIIIPLE, ami egyedülálló koncepcióval kívánja forradalmasítani az ingatlanpiacot.  A TRIIIPLE Luxus apartmanok olyan sokszínűek, mint az élet. Akár egyszobás lakás, akár...

Itt a bejelentés, megjöttek az új iPhone-ok

Néhány órával a hivatalos leleplezés előtt az Apple oldalának adatbázisából nyilvánosságra került, hogy iPhone Xs, Xs Max és XR lesz az idei telefonmodellek neve....

Hogyan ismerkedjünk?

Hogyan ismerkedjünk? Azt már kitárgyaltuk, hogy miként zajlik egy hétköznapi ismerkedés, de most nézzük, hogy mi lenne, az ideális. Itt megjegyzem, hogy sokan vannak olyanok...

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Most Popular

Ráakadtam egy vadi-új társkereső oldalra

Ráakadtam egy vadi-új társkereső oldalra. Minap böngésztem a neten, és felbukkant egy ilyen oldalt, - nem keresésre, csak spontán. Gondoltam megnézem milyen lehet, bár az...

Triiiple – Ahol a stílus és a fény találkozik

Bécs harmadik kerületében épül a TRIIIPLE, ami egyedülálló koncepcióval kívánja forradalmasítani az ingatlanpiacot.  A TRIIIPLE Luxus apartmanok olyan sokszínűek, mint az élet. Akár egyszobás lakás, akár...

Itt a bejelentés, megjöttek az új iPhone-ok

Néhány órával a hivatalos leleplezés előtt az Apple oldalának adatbázisából nyilvánosságra került, hogy iPhone Xs, Xs Max és XR lesz az idei telefonmodellek neve....

ASCII – American Standard Code for Information Interchange

ASCII - American Standard Code for Information Interchange Az ASCII egy mozaikszó: az American Standard Code for Information Interchange kezdőbetűiből (jelentése kb.: szabványos amerikai kód információcserére). A kód jelkészlete az angol abc...