A Facebook sok országban veszít felhasználói táborából

0
559

A Facebooknak a jelek szerint szembesülnie kell azzal, hogy eddigi felhasználói bázisának egyre jelentősebb része hullik ki a kosárból, olyanok, akiket a továbbiakban nem érdekel az, hogy közzétegyék az összes személyes adatukat és folyamatosan képeket posztolgassanak, valamint fotókat nézegessenek macskákról, összeesküvés elméleteket gyártsanak az Egyesült Államok fegyverlobby-jával kapcsolatban, és még sorolhatnánk a számos hasznos időtöltést.

facebook

Bár a vállalat a jelentésében várhatóan növekvő bevételekről fog beszámolni, ettől eltekintve azt mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a terjeszkedés az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és a legtöbb európai országban már gyakorlatilag tetőzik, vagy tetőzött. Az elmúlt hónapban a világ legnagyobb közösségi hálózata csak az USA-ban 6 millió látogatót veszített, ami 4 százalékos visszaesést jelent – tette közzé az elemzéssel foglalkozó SocialBakers.

A briteknél ezt a szám 1,4 millió, azaz ennyivel kevesebb felhasználó jelentkezett be az elmúlt hónapban, ami 4,5 százalékos visszaesés. Ha az elmúlt 6 hónapot vesszük alapul, akkor a Facebook közel 9 millió havi látogatót bukott az Államokban és 2 milliót a Királyságban. Ráadásul az adatok alapján az új felhasználók közel sem tudják megfelelő arányban pótolni a kiesőket, továbbá a kilépő userek nem csak erre a két területre korlátozódnak, a jelenség megfigyelhető Kanadában, Spanyolországban, Franciaországban, Németországban és Japánban egyaránt.

facebook-growth-brazil

Persze vannak olyan régiók, ahol a láz még csak most fog beköszönteni. A katolicizmushoz hasonlóan a Facebook rohamosan terjed dél-Amerikában, Brazíliában például a növekedés havi szinten eléri a 6 százalékot, amivel a mutató már eléri 70 milliós tábort. Ez jól példázza, hogy a Facebooknak még egyáltalán nincs vége, sőt, a nagyobb lakossággal rendelkező fejlődő országokban még csak most indul a virágzás, ami a vállat életét még nagyon hosszú időre bebiztosítja.

SZÓLJ HOZZÁ, MOND EL A VÉLEMÉNYED

Please enter your comment!
Please enter your name here