Home Nagyvilág A Google Street View átal közzétett néhány érdekes kép

A Google Street View átal közzétett néhány érdekes kép

by Admin
0 hozzászólás

A Google Utcakép vagy más néven Google Utcanézet (angolul Google Street View) a Google, azon belül is a Google Térkép és a Google Föld azon szolgáltatása, melynek segítségével virtuálisan bejárhatunk különböző helyeket. A szolgáltatás 2007. május 25-én indult az Egyesült Államokban.

A Google 2009. május 4-én kezdte el Budapestet fotózni. A több hétig tartó folyamat eredménye pár hónappal később vált volna elérhetővé a nyilvánosság számára, a Google azonban Jóri András adatvédelmi biztossal való egyeztetés után május végén, ill. június elején bizonytalan időre önként felfüggesztette a fényképezést. A problémát a képeken látható személyes adatok, mint a járókelők képmása vagy a rendszámok jogosulatlan kezelése okozza: a Google azonban bejelentette, hogy nem csupán elhomályosítja ezeket a nyilvánosságra hozott képeken, hanem törli is azokat az eredeti felvételeket, amelyeken ilyenek szerepelnek, és – amennyire lehetséges – előre értesíti a lakosságot a fotózás elkövetkező helyszíneiről.

A Google hivatalos válasza így hangzott:

Mielőtt elindítanánk a Street View-t, minden országban jó előre felvesszük a kapcsolatot az adatvédelmi hivatallal, és megadjuk a lehetőséget arra, hogy kérdéseket tegyen fel. A magyar adatvédelmi hivatallal először 2008 augusztusában beszéltünk, hogy megbizonyosodjunk róla, nincs probléma projekttel. Ennek folytatásaként nemrég egy találkozón is részt vettünk. Mivel az adatvédelmi hivatal újabb kérdéseket vetett fel és további információt kért, boldogan folytatjuk a párbeszédet és válaszolunk a felmerült kérdésekre. Úgy döntöttünk, hogy erre az időre ideiglenesen felfüggesztjük az utcák fényképezését.

Google-Street-View-1119 Google-Street-View-1118 Google-Street-View-1117 Google-Street-View-1116 Google-Street-View-1115 Google-Street-View-1114 Google-Street-View-1113 Google-Street-View-1112 Google-Street-View-1111 Google-Street-View-1110 Google-Street-View-1109 Google-Street-View-1108 Google-Street-View-1107 Google-Street-View-1106 Google-Street-View-1105 Google-Street-View-1104 Google-Street-View-1103 Google-Street-View-1102

Google Street View magyarországot is feltérképezi:
https://houali.com/2013/05/03/magyarorszag-felkerult-terkepre-itt-street-view/

Mi az a Google Street View?
http://maps.google.hu/intl/hu/help/maps/streetview/

 

Szólj hozzá

Bemutatkozás

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Látogatottság

2012 – 2022 @ All Right Reserved. Designed and Developed by Platinum Design