Home Hírek Komoly változások várhatóak a Skype háza táján

Komoly változások várhatóak a Skype háza táján

by Admin
0 hozzászólás

Kiderült, milyen változásokra lehet számítani az elkövetkező hetek folyamán a népszerű VoIP és azonnali üzenetküldő szolgáltatás, a Skype esetében. Az érkező fejlesztésekkel a Skype csapatának legfontosabb célja az, hogy összességében még magasabb szintre emeljék a felhasználói élményt és a szoftvert úgy optimalizálják, hogy az hatékonyabban bánjon a mobil eszközök erőforrásaival.

skype01

A cél érdekében a Skype fejlesztői nagy hangsúlyt fektetnek a P2P (Peer-to-peer) kapcsolat-technológia továbbfejlesztésére, így az eszközök és a kliensek között húzódó felhőt egyfajta bufferként használja majd a szoftver. Ezzel együtt új szolgáltatások is érkeznek, amelyek egy része már elérhető, de több olyan is van, amelyeken még most is dolgoznak a Skype fejlesztőcsapatának tagjai.

A már elvégzett és a jövőben érkező változtatások jóvoltából a Skype-ot jobban lehet majd használni a különböző mobil eszközökön. Akkoriban, amikor a Skype hódító útjára indult, teljesen máshogy nézett ki a piac, ugyanis a népszerű VoIP platformot a kezdeti időkben leginkább asztali számítógépeken és noteszgépeken használták, de manapság a klasszikus asztali számítógépektől és noteszgépektől egyre inkább elfordulnak a felhasználók, ugyanis az okostelefonok és a táblák egyre vonzóbb választásnak minősülnek. Az okostelefonok és a táblák a klasszikus asztali számítógépeknél többnyire gyengébb hardverrel rendelkeznek, sőt, ezeknél a termékeknél az akkumulátoridőt is számításba kell venni, így nem árt, ha a rajtuk futó szoftver nem bánik pazarlóan az erőforrásokkal.

Azzal, hogy a Skype hálózata a felhőben és a P2P kapcsolatokban rejlő lehetőségeket egyaránt megpróbálja kiaknázni, hatékonyan spórolhat a processzorteljesítménnyel és az akkumulátoridővel, méghozzá úgy, hogy ennek a VoIP szolgáltatás abszolút nem látja kárát. A háttérben zajló változások a szolgáltatás elmúlt évtizedének legkomolyabb architektúrabeli változásainak tekinthetőek. Ezeken felül persze több új szolgáltatás és fejlesztés érkezésére is lehet számítani az év folyamán, illetve a jövőben, ami izgalmasan hangzik.

A Skype fejlesztőcsapata jelenleg azon munkálkodik, hogy minden platformon egységessé váljon a felhasználók chat állapota, így azok a felhasználók, akik több eszközt is használnak azonnali üzenetküldésre – táblát, PC-t, okostelefont – a jövőben azonos chat státusszal rendelkezhetnek minden eszközön, attól függetlenül, éppen melyiket használják. Ez a változás az elkövetkező hónapok folyamán lép életbe.

Az akkumulátoridővel való spórolás a felhő alapú értesítések érkezésével tovább javulhat, de emellett egyéb területekre is figyelmet fordítanak a fejlesztők, így a felhasználói fiókok biztonsága is terítékre kerül, sőt a regisztrációs folyamattal kapcsolatban is várhatóak fejlesztések. A Skype nemrégiben már átvette a Messenger szerepét, így a szolgáltatást Microsoft felhasználói fiókkal is igénybe lehet venni, sőt, így a VoIP funkciók használatára is lehetőség nyílik. A Skype fejlesztőcsapata a későbbiekben további platformokon is elérhetővé teszi a szolgáltatást, így például Xbox One-on is lehet majd Skype-olni.

Szólj hozzá

Bemutatkozás

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Látogatottság

2012 – 2022 @ All Right Reserved. Designed and Developed by Platinum Design