Home Hardware Megérkezett a HTC One Max

Megérkezett a HTC One Max

by Admin
0 hozzászólás

A HTC-nek elég komoly gondjai vannak az utóbbi időben, de elképesztő módon ennek nyoma sincs a termékpalettán. Sorban jönnek az új okostelefonok a megszokott prémium minőség garantálásával. Most éppen egy technológiai újdonsággal karöltve leplezték le a friss csúcsmodellt.

htc-one-max-en-slide-04

Az árulkodó nevű HTC One Max előlapja és hátlapja is egyaránt érdekes. Az újdonság egyike azon okostelefonoknak, amelyek már biometrikus azonosításra is képesek. A vállalat mérnökei egy ujjlenyomat-olvasóval toldották meg a gép repertoárját, ami a készülék hátlapjára került. A kamera alá besuvasztott szenzor egészen kirívó, nem olyan diszkrét, mint a Fujitsu nemrégiben leleplezett mobiljánál. Az előlapot egy 5,9 hüvelykes kijelző foglalja el, így a Galaxy Note 3 és az Xperia Z Ultra közé fog besorolni a Max. Ez a panel az elvárásoknak megfelelően 1080p-s felbontással dolgozik és IPS technológiát alkalmaz. A végeredmény ennek fényében közel tökéletes lehet: várhatóan tűéles lesz a megjelenített kép, kellő fényerővel fog bírni és a legszélesebb szögekből is garantált a színhűsége. A nagy mérete ellenére az Android irányításához szükséges kezelőszerveket nem virtualizálták, így megmaradt a teljesen egységes megjelenés az idei One szériánál.

htc-one-max-en-f03-01

A Max belsejébe tekintve már egy hajszállal lentebb kell adni az igényeinkből, de ez távolról sem azt jelenti, hogy lassú lesz az új HTC. A Qualcomm Snapdragon 600 széria egyik tagja került felhasználásra. A négy Krait 300 maggal szerelt chip 1,7 GHz-es órajelen üzemel majd, és egy Adreno 320-as grafikus vezérlőt is tartalmaz. A SoC társasságát 2 GB-nyi rendszermemória élvezi, így ilyen téren nem érheti panasz a ház elejét. A háttértárat figyelembe véve nem válogathatunk, mindössze 16 GB-tal kell beérni, legalábbis mindaddig, amíg meg nem toldjuk ezt egy microSD kártyával, ugyanis erre szerencsére van lehetőség. A kapcsolati képességei között minden extra dolgot megtalálunk, kezdve a 4G LTE hálózati modemmel, ami villámgyors (100/50 Mbps) internetelérést garantál megfelelő lefedettség mellett bárhol. Van a fedélzetén 802.11 b/g/n/ac WLAN DLNA és Wi-Fi Direct támogatással, NFC chip, A-GPS vevő, Bluetooth 4.0 modul, FM rádió és még infraport is.

htc-one-max-en-f01-01

A mobil multimédiás téren is állja majd a sarat, de azért a főkamera a vetélytársakkal már nehezen fogja felvenni a versenyt. Itt is a One-nál alkalmazott UltraPixel megoldás áll a szolgálatunkba, ami 4 megapixeles fényképek és Full HD videók készítésére nyújt lehetőséget. Ha nem elégszünk meg a 30 FPS-es sebességgel, akkor ajánlott visszább venni 720p-re, így már másodpercenként 60 képkockával is dolgozhatunk. LED villanó van mellette, mellyel megkönnyíthető a dolga rossz fényviszonyok mellett, az optikai képstabilizátorról viszont le kell mondanunk. A videócsevegéseink bonyolításáért egy 2,1 MPixeles egység felel. Ezzel a megfelelő sávszélesség mellett akár 1080p-s képek is közvetíthetőek. A sztereó hangszórói ezúttal is előre figyelnek, tehát a BoomSound technológia nem hiányozhat, Beats Audio támogatás viszont a jelek szerint nem lesz. Nagyban is élvezhetjük a tartalmainkat, mert a DLNA mellett ott az MHL képességgel felvértezett micro-USB 2.0 port.

htc-one-max-en-f02-01

A One Max a felmenőihez hűen alumínium házban lakik, így a minőségérzet mindenképpen garantált már az első kézbevételt követően. A 164,5 x 82,5 x 10,3 milliméteres eszköz nagyon nehéz lett, 217 gramm a tömege. Ebben persze már benne van az energiaforrás is, ami jelen esetben 3300 mAh-s kapacitással rendelkezik. Az üzemideje kellemesnek ígérkezik; a HTC mérései szerint folyamatos telefonálással például 28 órán át bírja egy feltöltés követően.

htc-one-max-en-f04-01

A HTC a fejlesztés során most először az Android 4.3 használata mellett tette le a voksát. Az új Androiddal persze új Sense is jár, ezúttal a HTC Sense 5 finomított változatával, a Sense 5.5 felhasználói felülettel állunk majd szemben. Ez egy sor előre telepített alkalmazásban és a radikálisan átszabott megjelenésben fog megnyilvánulni. A szoftveres oldalon van némi extra trükk még az ujjlenyomat-olvasóval is: nemcsak a telefon feloldására használható ez, hanem akár adott alkalmazásokat is indíthatunk a segítségével. Ehhez mindössze egy másik ujjunkkal kell megérinteni azt, tehát érzékelni tudja minden ujjunk „mintáját”, és ezekhez különböző feladatokat rendelhetünk.

htc one max tok

A telefon mellé néhány hasznos kiegészítővel is szolgálnak a HTC-nél. Jár mellé például egy kapacitív érintőtoll, ami nagyban megkönnyítheti a mindennapok során a használatát. A védelemről is gondoskodhatunk egy kihajtható tokkal, amely egyben egy beépített teleppel is el lett látva: a Power Flip Case további 1200 mAh-rel toldja meg a gyárilag benne foglalt 3300 mAh-s egységet. Emellett a BoomBass egy külső hangszóró, amivel kisebb bulik lelkévé változtatható a nagyképű mobil, a HTC Fetch pedig pont a partik után fog jól jönni, ez ugyanis segít nekünk abban, hogy a nyomára akadjunk az eszköznek, amit éppen nem tudunk, hogy hol tettünk le.

htc one max

A HTC One Max még a héten bekerül a boltok kínálatába, de az ajánlott fogyasztói árakat nem árulták el előzetesen. A vállalat elsősorban Európát és Ázsiát vette célba az óriással, az Egyesült Államokba csak az év későbbi szakaszában fog eljutni a legnagyobb One.

 

Szólj hozzá

Bemutatkozás

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Látogatottság

2012 – 2022 @ All Right Reserved. Designed and Developed by Platinum Design