Home Összes cikk Épül minden idők legnagyobb luxusvárosa

Épül minden idők legnagyobb luxusvárosa

by Admin
0 hozzászólás

Szállodák, kaszinók, élményparkok, bevásárlóközpontok, Formula-1-es pálya, luxuslakások – Dubai és Las Vegas reszkethetnek, mert olyat, ami Dél-Koreában készül, még nem nagyon látott a világ.

luxusvaros-1

Nem akármilyen vállalkozásba fogtak Dél-Koreában, ahol egy hatalmas várost építenek Incheon kikötőjében, közel az évi 5,7 milliós utasforgalmat bonyolító nemzetközi repülőtérhez.

A méretek döbbenetesek, hiszen a 80 négyzetkilométeren elkerülő városra 264 milliárd dollárt költenek. Lesz mire, hiszen a luxusszállodák, lakások, kaszinók, bevásárlóközpontok, élményparkok mellett egy Formula-1-es pálya is épül.

luxusvaros-2

Már ennyitől is megborzonghatnának Las Vegas, Dubai, Szingapúr vagy éppen Makaó irányítói, ám a dél-koreaiak még tovább mennek, ugyanis nagyon komolyan rámozdulnak az egészségügyi turizmusra.

„Ez lesz a világ egyik vezető városa, amely egyesíti Dubai kreativitását, Las Vegas és Makaó kaszinóit és konferenciaközpontjait Hongkong és Szingapúr bevásárlóközpontjaival és pénzügyi központi szerepével” – vázolta az ambiciózus elképzelést az építő Eightcity Co. alelnöke, Park Seong Hyun.

luxusvaros-3

A vállalat eddig 3,8 milliárd dollár befektetést gyűjtött össze dél-koreai és brit befektetőktől, ami persze egyelőre édeskevés, ha figyelembe vesszük, hogy mintegy 264 milliárd dolláros összköltséggel számolnak. A tervek szerint 2030-ra kell befejezni a projektet. Majd meglátjuk.

Szólj hozzá

Bemutatkozás

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Látogatottság

2012 – 2022 @ All Right Reserved. Designed and Developed by Platinum Design