Home Hírek A Volkswagen előáll az új Trabanttal!

A Volkswagen előáll az új Trabanttal!

by Admin
0 hozzászólás
trabantNT

A Volkswagen előáll az új Trabanttal!

A gyártás leállítása óta számtalanszor felbukkant a hír, de eddig mindig kacsának bizonyult. Most viszont maga a Volkswagen konszern elnöke, Werner Lang jelentette be: a világ egyik legnagyobb autógyártója felkarolja a leállított Trabant NT projektet.

Trabant-nT

Ezzel a hírrel van egy kis bibi, miszerint a VW konszern elnöke… nos, Werner Lang a trabi konstruktőre volt, aki 2013-ban meghalt, a konszern elnöke pedig 2007 óta Dr. Martin Winterkorn, ám reménykedjünk hogy a többi hír igaz.

Egészen kicsit átrajzolt tetővonal, újraszabott csomagtér-ajtó és oldalsó visszapillantó tükrök – egyelőre ennyi a szembetűnő változás az ismert, többször bemutatott modellen. Amit viszont már tudunk, hogy az utód új MSB platformra épül majd, amin a következő Poloval fog osztozni. Az új platform előre megjósolható hozadéka, hogy a Trabant lényegesen könnyebb lesz, ami jó hír, tekintve, hogy a motorkínálat ezután is elektromos modellekből áll majd. Emellett nem kizárt, hogy egy kisköbcentis turbós hibridváltozat is szerepet kaphat, hiszen a Volkswagen rogyásig van ilyen motorokkal.

Az új Trabantot várhatóan az idei Genfi Autószalonon mutatja be a Volkswagen. Hogy a modellváltozatokkal mennyire mernek kalandozni, korai megtippelni, mindenesetre hallani olyan híreket, hogy  készülne belőle két- és  négyajtós lépcsőshátú és egy kabrió-változat is. A gyártás beindítása sem valamiféle ködbeveszett, halovány terv – a valamikor a négyütemű Trabantok gyártására felhúzott, de azóta Volkswageneket ontó gyár átállítása meg is kezdődött Moselben, Zwickau északi külvárosában, a szalagok az idei év végén indulhatnak az előszériával. Az első piacra kerülő modellek nagyjából egy év múlva készülhetnek el. A németek nem kicsiben gondolkodnak egyébként, a globális piacra kívánják bevezetni a régi-új márkát, hogy egyszerre tegyenek kedvére a környezetvédőknek és a retrót kedvelőknek.

Trabant-nTTrabant-nTTrabant-nTTrabant-nT
2016 nincs már túl messze, így kíváncsian várjuk, hogy az efféle vadhajtások mekkora teret kapnak a globális piacon.

Szólj hozzá

Bemutatkozás

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Látogatottság

2012 – 2022 @ All Right Reserved. Designed and Developed by Platinum Design