Home Egészség Hogyan ismerkedjünk?

Hogyan ismerkedjünk?

by Admin
0 hozzászólás
Hogyan ismerkedjünk?

Hogyan ismerkedjünk? Azt már kitárgyaltuk, hogy miként zajlik egy hétköznapi ismerkedés, de most nézzük, hogy mi lenne, az ideális. Itt megjegyzem, hogy sokan vannak olyanok is, akik képesek ösztönösen jól indítani egy kapcsolatot.

Az ismerkedés előtt tudnod kell, hogy milyen számodra az ideális jelölt, bár ezt már biztosan tudod, mire idáig eljutsz. Ha pontosan tudod hogy milyen embert keresel, akkor nem érhetnek nagy meglepetések, és ha tartod is magad ehhez, akkor jó eséllyel megtalálod akit keresel. Egy példa erre: Ha az elképzelésed egy diplomás férfi, ilyen-olyan paraméterekkel, akkor a legesélyesebb, ha olyan körben keresed őt, ami megfelelőnek látszik, vagyis például egyetemi könyvtárakban, és nem a sarki kocsmában.

Persze ez így leírva jól hangzik, ám a valóság ettől jelentés mértékben eltér, de bizonyos keretek között, némi kompromisszum növelheti az esélyed.

Az ismerkedés jellemző alappillére, amikor bókolsz, szépeket mondasz, ajándékokkal halmozod, és persze kedves és udvarias is vagy egyszerre.

Az ismerkedés, ahogy maga a szó is utal rá, a megismerésről szól. A fentebb leírt mód is egyfajta megismerés, ám az távol áll a valóságtól. Ha meg akarsz ismerni valakit, vagy valamit, akkor meg kell tudnod, hogy milyen tulajdonságai vannak, milyen jellemzőkkel bír, milyen képességei vannak, milyen szokásai, stb.… Ennek a legegyszerűbb módja, hogy kérdezel. Olyan kérdéseket kell feltenned, ami számodra fontos jellemzőre adja meg a választ. Ezt ne úgy képzeld el, mint egy vallatást, vagy egy állásinterjút, hanem a hétköznapi beszélgetésekbe illő témakörben felteszed a kérdést. A kapott válaszokból kialakul egy kép a kiválasztottról, ami alapján el tudod dönteni, hogy megfelel-e az elképzelésednek, vagy sem.

Persze az is kérdés, hogy a kérdésedre adott válaszok mennyire valóságosak, mennyi a realitás benne. Ahhoz hogy ezt biztonsággal meg tudd állapítani, elég jó emberismerőnek kell lenned, de ha csak közelítőleg is korrekt választ kapsz, akkor is jobbak az esélyeid, mintha csak egy bemutatkozó színjátékot kellene alapul venned, egy helyes döntéshez.

Kompromisszumot kell kötnöd magaddal

Vannak olyan helyzetek, amikor szembesülsz a másik fél egy olyan tulajdonságával, ami számodra nem elfogadható, ám mégis tovább játszod a szereped, mert egy másik jellemvonása neked a gyengéd. Mérlegelned kell, hogy a pozitív és a negatív tulajdonságok aránya, összességében jó kapcsolatot eredményezhet-e. Ha kétségeid vannak, akkor legyél óvatos, illetve a helyes mód az ilyen helyzet kezelésére, ha elmondod, hogy mi az,  ami tetszik benne, és mi az ami nem.

Figyelem! Férfiaknál igen gyakori jelenség, hogy ha a nő testi adottságai vonzóak, akkor képesek nem figyelembe venni azon tulajdonságokat, amit egyébként nem bír elviselni, csak azért, hogy még közelebb kerülhessen a kiszemelt „áldozathoz”.

Ez a jelenség csekély mértékben a nőknél is megfigyelhető.

Az ismerkedés során általános jelenség, hogy a férfiak szeretik a szexuális témákat is megbeszélni, ám a nők leginkább kerülik ezt a témát, mondván hogy az nem fontos, ráér majd akkor, ha eljutnak odáig. Hölgyem! Ez is fontos, ha nem a legfontosabb, de ezt majd részletesen megtárgyaljuk később.

Az ismerkedés során megtudhatsz olyan dolgokat a másikról, ami számodra fontos, és ami megegyezik az elképzeléseddel, vagy elvárásoddal, ám ez nem mindig van így. Ha igazán tartós és boldog kapcsolatot szeretnél, akkor nem lehetsz elnéző, nem hagyhatsz figyelmen kívül olyan dolgokat, ami számodra fontos. Ha az őszinteség az alapja egy kapcsolatnak, akkor hosszantartó és boldog lehet, ám ha hazugságokkal van megtűzdelve, akkor már az elején biztos lehetsz benne hogy belebuksz.

Mivel egy kapcsolat mindig 2 félből áll, – néha lehet több, – ezért mindkét fél szempontjainak, elvárásainak meg kell felelnie. Ha az ismerkedés után nem hagysz ki valami fontos dolgot, amit el kéne mondanod, vagy nem kérdezel rá olyanra, ami kritikus lehet, akkor jó esélyekkel kezdhet bele, ám ha menet közben eszedbe jut valami, amit nem mondtál el, azt azonnal, tedd meg, mert ha nem beszélsz róla, az már a hazugság kategória, és így nem fog menni.



Szólj hozzá

Bemutatkozás

Lorem ipsum dolor sit amet, consect etur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Látogatottság

2012 – 2022 @ All Right Reserved. Designed and Developed by Platinum Design