csütörtök, szeptember 23, 2021
iWiW Club A magyar közösségi háló
Kezdőlap Blog

Ráakadtam egy vadi-új társkereső oldalra

Ráakadtam egy vadi-új társkereső oldalra.

Minap böngésztem a neten, és felbukkant egy ilyen oldalt, – nem keresésre, csak spontán. Gondoltam megnézem milyen lehet, bár az eddigi tapasztalatok alapján nem sok jóra számítottam. Netes újságírói szemmel, elég sok népszerűnek látszó vagy valóban népszerű dolgot szeretek megvizsgálni. Most is ezt tettem.

Ámor Randi és Társkereső. Be is regisztráltam magam, elég egyszerű művelet volt. A meglepetés bent ért, ugyanis alig van bent tízen-egynéhány tag, a legrégebbi sincs egy hetes. Új oldal lévén ez nem is volt meglepő. Ám a belső megjelenése az volt. Erről egy kicsit bővebben.

Szóval, néhány szóban a pozitívumokról.
A megjelenése első pillantásra kellemesnek volt mondható. Aztán másodikra is. Egy cseppet sem egyhangú, sőt inkább színes, de nem túlzóan. A megjelenése alapvetően világos, pontosabban fehér az alapszín, de lehetőség van egy éjszakai módit aktiválni, amitől az alapszín kellemes antracit színre vált. Nekem ez a szín kellemesebb, kevésbé zavaró, és ettől a szöveg is jobban olvasható.

A megjelenése alapvetően hasonló a facebookhoz, de azért nem pont olyan. Minden elem határozottan kattintható és gyors. Az elrendezése nyilván szubjektív, nekem bejött, ám biztos van aki nehezen szokik majd hozzá.

A legnagyobb meglepetés a teszt során az volt, hogy nem találkoztam korlátozásokkal. Csináltam egy másik profilt is hozzá, és így “egymást közt” ki is próbáltam hogy mit tud.

A rendeltetését tekintve, azt nyújtja, amit ígér. Persze az oldal új, így még bármi megtörténhet. A többi taggal pont úgy lehet kapcsolatba kerülni mint a fészen, – jelölés, elfogadás, stb. – aztán a többi már a felhasználóra van bízva, hogy mit tud kihozni a saját egyéniségéből.

Az alapszolgáltatások közt van a képmegosztás, bökés, – amit itt piszkának neveznek, (ez tök jó). Al alapban van még a chat, blog, napló, fotóalbumok, a kedvenc posztok gyűjteménye, saját csoport vagy bemutatkozó oldal létrehozása. A chatben matricák, szmájlik.  Még egy nem elhanyagolható tény, hogy 10 nyelven beszél.

A beállítások sokrétűek, az adatvédelmi beállítások korrektek, az értesítések jól paraméterezhetőek, és a megjelenése is jó. A saját profil, úgy ahogy van jól néz ki, ezt lehet még bővíteni saját borítóképpel és persze a profilkép is sokat dob a látványon. Más felhasználónak küldhetünk virtuális ajándékot is.

Ami a legjobban tetszett, az a hitelesítés. Itt arról van szó, hogy a tag feltölti a hitelesítéshez szükséges dokumentumokat, és megkapja a hitelesített tag címet. Ez látszólag nem is lenne fontos, ám az a tény, hogy itt az ismerkedésen van a fő hangsúly, ezt nagyon jó ötletnek tartom, hisz aki már hitelesített, azzal szemben biztosak lehetünk abban, hogy valódi személlyel állunk kapcsolatban.

Összességében az oldal nagyon jó, hiányosságot vagy negatív dolgot nem is találtam benne. Ha ilyen marad az oldal, akkor nagyon sikeres lehet – persze ha megmarad, – és nagy jövőt jósolok nekik.

Sok sikert a munkátokhoz.

https://amorrandi.com/

Triiiple – Ahol a stílus és a fény találkozik

Bécs harmadik kerületében épül a TRIIIPLE, ami egyedülálló koncepcióval kívánja forradalmasítani az ingatlanpiacot. 

A TRIIIPLE Luxus apartmanok olyan sokszínűek, mint az élet. Akár egyszobás lakás, akár családi apartman, penthouse vagy loft – mindegyik otthon tökéletesen átgondolt alapterületet és bőséges belmagasságot kínál. A különböző típusú lakások 35 m2 és 165 m2 között vannak, teraszok, erkélyek vagy loggiák, és a nagy ablakoknak köszönhetően fénnyel árasztanak el.

Az árakat csak elsuttogni lehet: A legkisebb lakások 1-2 szobásak ára 300.000.- €-nál kezdődik (kb. ~ 100.000.000.- Ft)A legnagyobb pedig, 1.795.000.- € (kb. ~ 592.350.000.- Forint.)

Az építkezés még az alapoknál tart, ám ez nem akadálya annak, hogy akár már most megvásárolhatóak a lakások. A befejezés, illetve az átadás 2020 vége, 2021 eleje.

Triiiple - Ahol a stílus és a fény találkozik
Triiiple – Ahol a stílus és a fény találkozik

A három torony a szobrászati ​​megfogalmazásukkal párbeszédet folytat egymással. Ez építészetileg egyedülálló együttest hoz létre. Különlegessége a nagy nyitott terek.

Különlegessége a nagy nyitott terek
Különlegessége a nagy nyitott terek

A lakások mellett, számos lehetőséget kínál iroda vagy stúdió kialakítására. A lakók számára portaszolgálat is rendelkezésre áll, a TRIIIPLE Plaza hangulatos éttermekkel, kávézókkal és boltokkal, valamint óvoda is rendelkezésre áll.

 • Tágas bejárat / Lobby
 • Parkos jellegű nyitott terek
 • Party & Grill Lounge
 • Sportpálya
 • Játszóterek
 • Közös teraszok lélegzetelállító kilátással
 • A toronyban lévő tetőtéri medence 1
 • Concierge szolgáltatás
 • Szalon könyvtárral
 • Önkiszolgáló mosoda
 • Óvoda
 • Üzletek és élelmiszer kereskedelem
 • Közvetlen hozzáférés a Duna-csatornához

 

Itt a bejelentés, megjöttek az új iPhone-ok

Néhány órával a hivatalos leleplezés előtt az Apple oldalának adatbázisából nyilvánosságra került, hogy iPhone Xs, Xs Max és XR lesz az idei telefonmodellek neve. Már csak egy kérdés maradt: pontosan mit is tudnak az új modellek?

Legutóbb éppen másfél hónapja szolgáltatott újabb bizonyítékot az Apple, hogy működik a receptje. Az első iPhone után tíz évvel piacra dobott jubileumi mobilkészülék – akárcsak az a bizonyos 2007-es modell – sok kritikát kapott, mégis egyértelműen sikeres: a vállalat csupán 1 százalékkal több telefont értékesített a legutóbbi lezárt negyedévben, de ez 20 százalékkal több pénzt hozott a konyhájára, mint egy évvel korábban. A varázs persze nem tart örökké, a konkurensekhez hasonlóan egy év után itt volt az ideje a portfólió felfrissítésének.

Hiszen mégiscsak várja az újdonságokat az az 500 millió ember, aki az elmúlt egy évben megfordult az Apple Store-okban. Ezt a számot már a színpadra lépő Tim Cook vezérigazgató árulta el. Nem sokkal később arra is utalt, hogy az érdeklődők nem kis része a vállalat okosórája iránt érdeklődik – az Apple Watch ugyanis nem csak a legnépszerűbb okosóra, hanem a legkelendőbb az összes karóraféle közül.

Apple Watch

Az új modelleket már Jeff Williams, a vállalat vezető menedzsere mutatta be. Az Apple Watch Series 4 mindkét modellje nagyobb képernyőt kapott a korábbiaknál, a 40 és 44 mm-es modellek képernyői a korábbinál harmadával nagyobb hasznos felületet kínálnak – alig-alig nagyobb készülékház mellett.

A felület csinosítása mellett gyorsabb processzort és érzékenyebb giroszkópot is tettek az órába. Az utóbbi igazán fontos az eszköz egészségügyi hasznát hangsúlyozó Apple-től. Az új Watch egyik érdekessége ugyanis az esésérzékelés. Ha az óra azt gyanítja, hogy elestünk, rögtön felkínálja egy segélyhívás indítását. Ha nem reagálunk és nem is nagyon mozdulunk egy percen át, a rendszer automatikusan elindítja a segélyhívást.

esésérzékelés

Szintén figyelmeztet alacsony vérnyomás, rendellenesnek tűnő szívritmus esetén, és egy 30 másodperces méréssel egy EKG-szerű pillanatképet is biztosít. Az Apple-nél is tudják, hogy ez utóbbit az orvosok jelentős része némi szkepticizmussal fogadja. Ezért is hívhatták  a színpadra Ivor Benjamin kardiológust, az Amerikai Szívszövetség elnökét, aki úgy fogalmazott: az orvosi vizsgálatok során gyakran nem jönnek elő az egyébként tapasztalt tünetek, ezért örül annak, hogy a mindennapi technológiába is beszivárognak az egészségügyi szenzorok. Melyeket természetesen helyükön kell kezelni: az orvosi vizsgálatot sosem helyettesítik, de figyelemfelhívásra alkalmasak lehetnek. Ezt támasztja alá az is, hogy az Apple Watch szívmonitorozó funkcióinak hasznosságát az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-biztonsági Felügyelet (FDA) is tanúsította.

Apple Watch szívmonitor

Az órák árazása megfelel az eddiginek, meg az is, hogy a korábbi modellt (jelen esetben: Series 3) továbbra is árulják majd, némi árleszállítás mellett. A négyes széria modelljeit szeptember 14-étől lehet előrendelni, az új órák szeptember 21-én kerülnek az első vásárlókhoz és a boltok polcaira. A watchOS operációs rendszer 5-ös verzióját viszont már szeptember 17-én megkapják a mostani Watch-felhasználók.

És akkor felsorakoztak az új iPhone-ok

Hiába a legkelendőbb karóra az Apple Watch, még így sem érhet nyomába az iPhone népszerűségének. A szerdai sajtóesemény főszereplője éppen ezért nem a karra, hanem a zsebbe való készülék volt, ami idén az iPhone Xs nevet kapta.

A szokás szerint minden eddiginél strapabíróbb előlapi üvegborítással érkező, a víztől a narancslén át a sörig mindenféle folyadékot kívül tartó készülék képátlója 5,8 hüvelykes – 2436×1125 pixel fért el rajta (458 ppi). Bár ez elsőre nagynak tűnhet, de a minimális kávának köszönhetően az 5,8 hüvelykes Xs jóval kisebb a tavalyi 5,5 hüvelykes iPhone 8 Plus-nál.

Nagyobb verzió idén is érkezett, de az eddigi nevezéktantól eltérően nem iPhone Xs Plus, hanem iPhone Xs Max nevet kapta – és egy 6,5 colos képernyőt, melynek felbontása 2688×1242 pixeles. A nagyobb mérethez kínált nagyobb felbontás azt is jelenti, hogy a képpontsűrűség ebben az esetben is 458 ppi-s.

iPhone Xs Max és Xs

Az új iPhone-ohoz idén az A12 Bionic chipet fejlesztette az Apple, elsők között alkalmazva a 7nm-es gyártástechnológiát. A chipnek köszönhetően szokás szerint jobb teljesítményt (+15%) produkálnak a készülékek, alacsonyabb energiafogyasztás (-40-50%) mellett. Az általános teljesítmény mellett gyorsabb lett a Face ID arcfelismerő rendszer működése is, illetve erőforrás-igényesebb mutatványok is végrehajthatók lesznek. Ez utóbbira érdekes példákat demóztak: a Bethesda által fejlesztett The Elder Scrolls: Blades című játék grafikailag hozhat ki sokat az új iPhone-okból, egy kosárlabdás játékmenetet monitorozó program által pedig az is kiderült, hogy a kamera mögötti feldolgozórendszernek köszönhetően az iPhone-ok egyre többet értenek meg a környezetükből.

A kameráról szólva érdemes megemlítenünk, hogy a készülék hátulján helyet foglaló 12 megapixeles duó széles-látószögű és telefotós modult is kapott, optikai képstabilizátorral, 2x-es optikai zoommal, f/1.8 és f/2.4 rekeszértékekkel, valamint szebbnek-jobbnak ígért HDR-képességgel. Sokaknak fog tetszeni az a funkció, mellyel nem fotózás közben, hanem utólag is élesíthető a kép alapvetően homályba vesző háttere. Sorolhatnánk még, de röviden ezt azt jelenti: az Apple azt ígéri, hogy az iPhone Xs és nagytestvére minden korábbi iPhone-nál jobb fényképet csinál majd.

12 megapixeles duó

És minden korábbinál több SIM-kártya működhet egy készülékben: kettő. Sokak álma vált valóra, amikor ezt bejelentette Phil Schiller marketingért felelős alelnök, aki azt is elárulta: a kétkártyás telefont valójában kártyák nélkül, a korábban már általunk is bemutatott eSIM technológiával oldják meg. (Az eSIM előnyeiről itt olvashat.)

Mindezt az iPhone X-éhez közel hasonló (üzem)időn át tudják biztosítani az új modellek: az Xs csupán 30 perccel bírja tovább, az Xs Max esetében már szabad szemmel is látható 1,5 órányi pluszt kapnak a felhasználók.

One more… iPhone

Steve Jobs a bemutatók végére szinte mindig tartogatott némi meglepetést, melyet a “One more thing” kifejezéssel vezetett fel. A szófordulatba Phil Schiller is belekezdett, ám máshogy fejezte be: még egy “dolog” helyett még egy iPhone jött. Az olcsóbb iPhone-ként ismert SE modell utódja az iPhone XR nevet kapta. A SIM-kártyából viszont nem lett kevesebb a karcsúsítás során, az olcsóbb iPhone-osok is két telefonszámot használhatnak majd egyszerre.

iPhone 8 Plus, mellette az iPhone Xr

Az üzemidő perceiből az Apple ígérete szerint nem lesz hiány: az új olcsóbb iPhone 1,5 órával tovább bírja majd, mint a tavalyi – ebből a szempontból legjobb modell – iPhone 8 Plus.

Mennyibe kerülnek? Mikor lesznek kaphatók?

Rossz hír, hogy az olcsóbb iPhone a korábbinál azért jóval drágább lett: a 749 dolláros amerikai (nettó) ár 300 ezer forintnál nem sokkal olcsóbb hazai ellenértéket jelenthet. Ráadásul várni is kell rá: a készülék október 19-étől elrendelhető, egy hétre rá kerül a polcokra.

Az iPhone Xs és Xs Max már szeptember 21-én kapható lesz néhány országban, Magyarország a második, szeptember 28-án induló körbe került be. Az Xs a tavalyi X modell árazását örökölte, de még ennél a 999 dolláros összegnél is több lesz írva az Xs Max címkéjére: 1099 dollár.

Az Xs a tavalyi X modell árazását örökölte

ASCII – American Standard Code for Information Interchange

0

ASCII – American Standard Code for Information Interchange

Az ASCII egy mozaikszó: az American Standard Code for Information Interchange kezdőbetűiből (jelentése kb.: szabványos amerikai kód információcserére). A kód jelkészlete az angol abc betűit, számokat, írásjeleket és vezérlő kódokat tartalmazza. Az ASCII jelkészlet 128 különböző szövegkaraktert 0..127 előjel nélküli egész számokra képez le. ASCII-kódolást alkalmaznak a text-editorok (például a Jegyzettömb) is.

Rendeltetése
Az informatikai eszközök az emberi kommunikációra használatos betűket digitális formában tudják csak tárolni és megjeleníteni. Például egy számítógép az összes digitálisan megjeleníthető karaktert (a kis- és nagybetűket, írásjeleket, valamint az egyéb speciális jeleket is) számok formájában tudja csak tárolni és egymástól megkülönböztetni. Egy számítógép mindent bináris számokként ábrázol, így a karaktereket szintén bináris értékekként ábrázolják.

Története
A kódrendszert az 1960-as években dolgozták ki és szabványosították az Egyesült Államokban. Alkalmazásának célja a telexgépeken (távgépírón) és sornyomtatókon való felhasználás volt. A szöveget egy villamos írógéphez vagy margarétafejes nyomtatóhoz hasonló írógépbe gépelték, mely vagy közvetlenül továbbította közönséges telefonhálózaton keresztül a fogadó állomásnak a binárisan kódolt üzenetet vagy offline üzemmódban lyukszalagot nyomtattak segítségével és később automatikus üzemmódban küldték el. A nem nyomtatható karakterek a sornyomtató működéséhez igazodtak: ilyen a tabulátor és a kocsi-vissza, valamint a soremelés karakter is. A bájt nyolc bitjéből egy kihasználatlan maradt: ez volt a paritás bit, amelyből következtetni lehetett az átvitel zavarmentességére. Első továbbfejlesztési iránya az volt, hogy belekerüljenek a leggyakoribb nyugat-európai nyelvek ékezetes karakterei; ennek eredménye az ISO 8859-1 kódolás, más néven a Latin-1. Az Unicode az ASCII jelkészlet kiterjesztése, amely hét bit helyett 16 bitet használ a karakterek ábrázolására. Ez 65 536 különböző jel használatát engedi meg a jelkészletben, ezáltal lehetővé teszi, hogy a világ különböző nyelveinek legtöbb szimbólumát egyetlen egységes jelkészletbe foglaljuk.

Van egy webes alkalmazásunk, amivel bárki kipróbálhatja, milyen is az, amikor egy kép csak ascii karakterekből áll. Ezen alkalmazás egy feltöltött képet, rövidebb hosszabb idő alatt átalakít, ami így már egy szöveges formában beilleszthető levélbe vagy akár egy weboldalba is. Az átalakításnál vedd figyelembe, hogy a karakterek, egy-egy képpontot is képesek transzformálni, ezért a művelet sok időt vehet igénybe, és ezzel együtt a géped erőforrásait is igénybe veszi.

 

 

Hogyan ismerkedjünk?

Hogyan ismerkedjünk? Azt már kitárgyaltuk, hogy miként zajlik egy hétköznapi ismerkedés, de most nézzük, hogy mi lenne, az ideális. Itt megjegyzem, hogy sokan vannak olyanok is, akik képesek ösztönösen jól indítani egy kapcsolatot.

Az ismerkedés előtt tudnod kell, hogy milyen számodra az ideális jelölt, bár ezt már biztosan tudod, mire idáig eljutsz. Ha pontosan tudod hogy milyen embert keresel, akkor nem érhetnek nagy meglepetések, és ha tartod is magad ehhez, akkor jó eséllyel megtalálod akit keresel. Egy példa erre: Ha az elképzelésed egy diplomás férfi, ilyen-olyan paraméterekkel, akkor a legesélyesebb, ha olyan körben keresed őt, ami megfelelőnek látszik, vagyis például egyetemi könyvtárakban, és nem a sarki kocsmában.

Persze ez így leírva jól hangzik, ám a valóság ettől jelentés mértékben eltér, de bizonyos keretek között, némi kompromisszum növelheti az esélyed.

Az ismerkedés jellemző alappillére, amikor bókolsz, szépeket mondasz, ajándékokkal halmozod, és persze kedves és udvarias is vagy egyszerre.

Az ismerkedés, ahogy maga a szó is utal rá, a megismerésről szól. A fentebb leírt mód is egyfajta megismerés, ám az távol áll a valóságtól. Ha meg akarsz ismerni valakit, vagy valamit, akkor meg kell tudnod, hogy milyen tulajdonságai vannak, milyen jellemzőkkel bír, milyen képességei vannak, milyen szokásai, stb.… Ennek a legegyszerűbb módja, hogy kérdezel. Olyan kérdéseket kell feltenned, ami számodra fontos jellemzőre adja meg a választ. Ezt ne úgy képzeld el, mint egy vallatást, vagy egy állásinterjút, hanem a hétköznapi beszélgetésekbe illő témakörben felteszed a kérdést. A kapott válaszokból kialakul egy kép a kiválasztottról, ami alapján el tudod dönteni, hogy megfelel-e az elképzelésednek, vagy sem.

Persze az is kérdés, hogy a kérdésedre adott válaszok mennyire valóságosak, mennyi a realitás benne. Ahhoz hogy ezt biztonsággal meg tudd állapítani, elég jó emberismerőnek kell lenned, de ha csak közelítőleg is korrekt választ kapsz, akkor is jobbak az esélyeid, mintha csak egy bemutatkozó színjátékot kellene alapul venned, egy helyes döntéshez.

Kompromisszumot kell kötnöd magaddal

Vannak olyan helyzetek, amikor szembesülsz a másik fél egy olyan tulajdonságával, ami számodra nem elfogadható, ám mégis tovább játszod a szereped, mert egy másik jellemvonása neked a gyengéd. Mérlegelned kell, hogy a pozitív és a negatív tulajdonságok aránya, összességében jó kapcsolatot eredményezhet-e. Ha kétségeid vannak, akkor legyél óvatos, illetve a helyes mód az ilyen helyzet kezelésére, ha elmondod, hogy mi az,  ami tetszik benne, és mi az ami nem.

Figyelem! Férfiaknál igen gyakori jelenség, hogy ha a nő testi adottságai vonzóak, akkor képesek nem figyelembe venni azon tulajdonságokat, amit egyébként nem bír elviselni, csak azért, hogy még közelebb kerülhessen a kiszemelt „áldozathoz”.

Ez a jelenség csekély mértékben a nőknél is megfigyelhető.

Az ismerkedés során általános jelenség, hogy a férfiak szeretik a szexuális témákat is megbeszélni, ám a nők leginkább kerülik ezt a témát, mondván hogy az nem fontos, ráér majd akkor, ha eljutnak odáig. Hölgyem! Ez is fontos, ha nem a legfontosabb, de ezt majd részletesen megtárgyaljuk később.

Az ismerkedés során megtudhatsz olyan dolgokat a másikról, ami számodra fontos, és ami megegyezik az elképzeléseddel, vagy elvárásoddal, ám ez nem mindig van így. Ha igazán tartós és boldog kapcsolatot szeretnél, akkor nem lehetsz elnéző, nem hagyhatsz figyelmen kívül olyan dolgokat, ami számodra fontos. Ha az őszinteség az alapja egy kapcsolatnak, akkor hosszantartó és boldog lehet, ám ha hazugságokkal van megtűzdelve, akkor már az elején biztos lehetsz benne hogy belebuksz.

Mivel egy kapcsolat mindig 2 félből áll, – néha lehet több, – ezért mindkét fél szempontjainak, elvárásainak meg kell felelnie. Ha az ismerkedés után nem hagysz ki valami fontos dolgot, amit el kéne mondanod, vagy nem kérdezel rá olyanra, ami kritikus lehet, akkor jó esélyekkel kezdhet bele, ám ha menet közben eszedbe jut valami, amit nem mondtál el, azt azonnal, tedd meg, mert ha nem beszélsz róla, az már a hazugság kategória, és így nem fog menni.22 lélegzetelállító 3D graffiti

22 lélegzetelállító 3D graffiti

Csodák, amelyek soha nem fognak múzeumba kerülni.

22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti 22 lélegzetelállító 3D graffiti

Hódít a megszűnt iWiW-re hasonlító weboldal

0

Hódít a megszűnt Iwiw-re hasonlító weboldal

Hódít a megszűnt iWiW-re hasonlító weboldal. A iWiW Club weboldal bár teljesen új, mégis ismerős érzéseket kelthet azokban, akik használják.

Még csak pár napja írtak róla a legnagyobb hírportálok, de már most több tízezerre tehető azok száma, akik már használják. Bár az apró részletek eltérnek, de az oda látogatóknak az az érzésük támadhat, hogy a még módosítások előtti Iwiw nevű oldalt használják.

Statisztikák alapján az egykori Iwiw-et használó magyar felhasználók annak megszűnését követően nem találtak maguknak megfelelő közösségi oldalt, de most nagyon úgy tűnik, hogy ez a weboldal ezeket az embereket sikeresen újra egy helye fogja gyűjteni.

Egyenlőre a weboldal üzemeltetőjének a kiléte nem tisztázott, de az információink szerint az oldal magyar kézben van.

Egy biztos, az Iwiw megszűnése nagyon sok embert szomorított el, de nagyon úgy tűnik, hogy ezek a felhasználók újra megtalálhatják a nekik való közösséget a iWiW Club-on.

Sok sikert kívánunk az oldalnak!

Hódít a megszűnt iWiW-re hasonlító weboldal
Hódít a megszűnt iWiW-re hasonlító weboldal

Az Ember test és lélek

0

Az Ember test és lélek

Az ember
Egy emberre nem lehet egy homogén egészként tekinteni. Minden embernek van egy fizikai teste, és van egy fizikailag meg nem határozható része, a lélek, amit sokan sokféleképpen neveznek, de a lényeg, hogy az “ember” identitását a lélek hordozza.

Reinkarnáció
Röviden fogalmazva, az ember amikor megszületik, megkapja a léleknek nevezett összetevőt is, amit egy életen át a testtel együtt “használ”, majd miután a test megöregszik, elhasználódik, az meghal, megsemmisül, de a lélek nem! A lélek a vándorlása során mindig keres egy új születendő testet, és magára ölti, mint egy kabátot. Ez így persze elég profán megfogalmazása a dolognak, de elég egyszerű hogy mindenki számára érthető legyen.

A lélek
Az ember elválaszthatatlan rész a léleknek. a test élete során soha nem hagyja azt magára, és mindvégig kitartanak egymásért, hisz a test lélek nélkül csak egy élettelen biomassza, ami képtelen bárminemű önálló cselekedetre. A lélek nem köthető egyik nemhez sem, a lélek nem szexuális, belőlük csak egyféle létezik, ám a test amit birtokba vesznek, annak a felépítése és a működése megköveteli a szexuális tevékenységet. (Ez lehet az egyik fő oka annak ha valaki meleg, leszbikus, vagy éppen aszexuális)

Ritkán megesik hogy a lélek a testet alkalmatlannak tartja arra, hogy folyatódjon a közös élet, és ilyenkor azt elhagyja. Erre a legjobb példa, a kóma, hisz ez is egy olyan állapot, amikor a lélek elhagyja a testet, és az így képtelen bármilyen önálló életre.
Vannak olyan esetek, amikor azt mondják valakire, hogy szörnyet hal. Ez is egy tipikus esete annak hogy a testet elhagyja a lélek, ami többnyire egy bekövetkező baleset előtti pillanatban történik meg, például amikor az autó kormányozhatatlanul száguld egy kamion elé, és esély sincs a balesete elkerülésére, vagy ha valaki lezuhan egy háztetőről. A lélek tudja, hogy nincs esélye bizonyos esetekben a testnek túlélni a traumát, és ilyenkor egyszerüen kilép belőle, mintha az már halott lenne, és megkeresi a következő testet, ami épp készül megszületni.

A lélek nem egy idős az emberrel, hanem több száz, vagy akár több millió éves is lehet. Amikor még ember nem élt a földön, akkor ezek a lelkek más bolygókon, más naprendszerekben “éltek” és ezen életek nem mindegyike kívánta meg hogy a lélek használjon testet is, azért hogy működhessen.

Képzeld el azt, hogy az a lélek aki Te vagy, nem csak ebben az életben létezett, hanem előtte más nagyon sokszor. lehet hogy itt a földön, de lehet hogy egy egészen más, távoli helyen, de az egyszerűség miatt maradjunk a földön.

Mielőtt megszülettél, előzőleg egy másik életben, egy másik testben léteztél, amely test megöregedett, balesetben halt meg, de lehet hogy egy sorozatgyilkos végzett vele, ezért a születésed pillanatában, úgy dönt, hogy Te leszel az új élete, az új teste.

Ez a folyamat már milliószor megismétlődött, és mindig egy új test, egy születés kell ahhoz, hogy folytatni tudd a földi pályafutásod.
Ilyenkor az emberek többsége azt a kérdést feszegeti, hogy vajon ki volt ő előző életében? Lehettél bárki, egy milliomos arisztokrata földesúr, vagy egy afrikai törzs tagja, de lehettél rabszolga is valahol, vagy akár egy király.

Az újjászületésnek vagy inkább nevezzük reinkarnációnak van egy nagy hiányossága, mégpedig az, hogy az új életedben nincs emléked arról, hogy előzőleg ki voltál, azk a képességek tudások, amik valaha a birtokodban voltak már nem elérhetők számodra. Azért mondom hogy nem elérhető, mert valójában minden előzőleg megszerzett tudás megvan, csak nem férsz hozzá. Vannak kivételek, ezek rendszerint olyan emberek, akik 6 éves korukban már szimfóniákat írnak úgy hogy nincs semmiféle zenei kapcsolatuk a jelen életükben, vagy éppen olyan idegen nyelven tud beszélni, amit elvileg nem is ismer. A jó hír az, hogy ezek a valaha volt képességek és tudás mind visszaszerezhető.

A család
Amikor egy családban születik egy gyerek, akkor a szülők meg vannak győződve arról, hogy a gyerek az övék, hisz ők “csinálták”! Ez csak részben igaz, hisz a születésnél egy lélek vette birtokban a születendő gyermek testét, és ez az, ami alapvetően meghatározza a gyerek jövőjét.
A gyereknevelés sokat adhat hozzá, sokat alakíthat a gyerek felnőtté válásában, ám alapvetően a hozott anyag dominál.

Van akinek az életben minden jó, és van akinek semmi sem sikerül
Ez a “hozott anyag” függvénye. Alapvetően minden ember jó, illetve az a lélek aki benned “lakik”, ám sokan sokféle hibákat és bűnöket követnek el, ami nem feltétlenül ezért van mert az ember rossz, sokkal inkább a környezeti hatás az, ami az életben az ilyen tettek elkövetését befolyásolja. De mivel az ember jó, igyekszik az elkövetett bűnöket jóvá tenni, ami lehet hogy sikerül, de lehet hogy nem, vannak akik már olyan régóta benne vannak a bűn és a bűnözés spiráljában, hogy maguktól képtelenek kijönni belőle, és ez sok esetben azt okozza, hogy az újabb életekben is csak a rossz jön belőlük, de pont ez igaz azokra is akik alapvetően jók, mert velük bármi történik, soha nem képesek ártani másoknak.

Szóval amikor megszületik a gyereketek, azt gondoljátok hogy létrehoztatok egy új életet, pedig valójában csak egy biológiai testet csináltatok, ami otthona lehet egy olyan léleknek, aki azt a testet választotta a következő életére, amit Ti fogtok felnevelni.
Ezt sokan meglepetésként élik meg, hisz elképzelésük sincs arról hogy a gyerek miért lett “ilyen vagy olyan” hisz a családban még hasonló sincs, vagy miért lett a gyerekből bűnöző, amikor a család és a környezete egészen másfajta irányt mutatott neki, de lehet hogy a gyereked már 12 éves korában lelép tőled, és elmegy Afrikába, hogy az éhezőkön segítsen.
A lényeg, hogy ne tudhatod, hogy ki vette fel azt a testet, aki a Ti gyereketek, lehet hogy egy hercegnő volt, de lehet hogy egy perverz gyilkos. A jó nevelés sok befolyással bír, de némely esetben teljességgel hiábavaló.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy erre milyen bizonyíték van, hogyan lehet a fenti állítások bizonyosságát ellenőrizni? Nos erre csak egyetlen mód van, meg kell tapasztalnod, hisz bárki mondhat bármit, azt soha nem fogod elhinni.

Ha szeretnél erről többet megtudni, akkor a kapcsolati oldalon írj, és küldöm a választ.

Megérkezett a punci illatú parfüm

Megérkezett a punci illatú parfüm

Egyenlőre még csak Németországban kapható elég borsos áron, de vélhetően hamar elterjed, és népszerű lesz. 

Előzetesben még csak képeket tudunk megmutatni róla:

Megérkezett a punci illatú parfümMegérkezett a punci illatú parfüm forrás: szexindex.comIsmét Bécs lett a világ legélhetőbb városa

0

Ismét Bécs lett a világ legélhetőbb városa

 Budapest a hetvenötödik

A korábbi évekhez hasonlóan idén is Bécset ítélte a világ legélhetőbb nagyvárosának a Mercer nevű tanácsadócég. Budapestet – Ljubljanával holtversenyben – a 75. helyre sorolták, ami a közép- és kelet-európai régió egyik legjobb eredménye.

Ismét Bécs lett a világ legélhetőbb városa

Az idei felmérésben a világ 230 nagyvárosát értékelték 39 kritérium alapján. Vizsgálták többek között a város közlekedését, oktatási, kulturális és egészségügyi szolgáltatásait, közbiztonságát és környezetvédelmi helyzetét. Alapvetően a városokban dolgozó külföldiek szempontjait igyekeztek figyelembe venni: az eredmények a Mercer szándékai szerint a multinacionális cégeket segíthetik abban, hogy méltányosan kompenzálják kiküldetésben dolgozó alkalmazottaikat.

Az első öt helyezés nem változott tavaly óta, ezeket idén is Bécs, Zürich, az új-zélandi Auckland, München és a kanadai Vancouver érdemelték ki.

 

A lista élbolyát a nyugat-európai városok uralják ausztráliai és új-zélandi metropoliszokkal. A a top 30-ba 7 német város is bejutott, ezen belül a legjobb 10-ben három – München (4.), Düsseldorf (6.) és Frankfurt (7.) – is szerepel. A bécsi városházán is nagy örömmel fogadták az újabb elsőséget, Michael Häupl főpolgármester és Renate Brauner alpolgármester közleményben üdvözölte az osztrák főváros sikerét.

Nyugat-Európa összességében tarolt: a tízes élbolyba hét városa – Bécs, Zürich, München, Düsseldorf és Frankfurt mellett Genf (8.) és Koppenhága (9.) – is bekerült. Az Egyesült Királyságban London (40.) vezet, utána Birmingham (52.), Glasgow (55.), Aberdeen (57.) és  Belfast (63.) következnek. A leggyengébben szereplő nyugat-európai városok Belfast (63.) és – a szintén nyugathoz sorolt – Athén (85.) lettek.

Körülbelül itt találhatók a listán Közép-Európa legjobbjai: a régió éllovasai Prága (68.), Budapest és Ljubljana (holtversenyben a 75.). Közép- és Kelet-Európa jóval kevésbé élhetőnek ítélt városai közé tartozik Kijev (176.), Tirana (180.) és Minszk (189.); Kijev sokat csúszott le a listán az országot sújtó politikai instabilitás és erőszak miatt – jegyzik meg a Mercer honlapján elérhető közleményben.

A tengerentúlon, Észak-Amerikában Vancouver (5.) vezeti a mezőnyt, az első húszba Toronto (15.) és Ottawa (16.) került. Az Egyesült Államok legélhetőbb nagyvárosainak San Franciscót (27.), Bostont (34.) és Honolulut (36.) találták.

A világ többi részén jó eredményt ért el Montevideo (78.), Buenos Aires (91.) és Santiago (93.), Szingapúr (25.), Kuala Lumpur (84.) és Tokió (44.), Sydney (10.), Wellington (12.) és Melbourne (16.), valamint Dubaj (74.) és Abu-Dzabi (77.).

A sereghajtó Bagdad (230.) lett, a legrosszabbak között van még Port-au-Prince (228.), de nem szerepelt jól Havanna (193.), Caracas (179.) és La Paz (156.) sem.  (MTI)